Langhenkel Ruimte is het onderdeel van De Langhenkel Groep dat zich richt op functies binnen het omgevingsrecht. Onze opdrachtgevers zijn met name gemeenten, maar ook provincies, omgevingsdiensten en waterschappen. Binnen het vakgebied Ruimtelijk beleid en omgevingsrecht zijn er momenteel 110 medewerkers, bij ons in dienst en door heel het land werkzaam. Daarnaast werken wij met een flexibele schil van ongeveer 100 freelancers.

Onze opdrachtgevers opereren in een dynamische sector. Hun organisaties, taken en bevoegdheden zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Zij hebben steeds meer behoefte aan een flexibele schil, waaruit ze de professionals kunnen putten die ze op dat moment nodig hebben. Langhenkel Ruimte zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek komen. Wij doen onze opdrachtgevers een aanbod op maat, dat aansluit op de realiteit van de dag en de ambities van de toekomst. Met elkaar zorgen we ervoor dat het werk wordt gedaan en dat het goed wordt gedaan.

De Langhenkel Groep ontvangt regelmatig aanvragen van opdrachtgevers voor goede Vergunningverleners APV/Bijzondere Wetten. 

Wij zijn op zoek naar professionals die bij ons in dienst willen (op projectbasis) of zzp-ers.

De opdracht

Als medewerker vergunningen APV en Bijzondere wetten verricht je de uitvoerende werkzaamheden van vergunningaanvragen op grond van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en bijzondere wetten zoals de drank- en horecawet, inclusief de Bibob toetsingen op grond van het geldende beleid. Verder behandel je aanvragen voor evenementen en overige aanvragen op grond van de APV en bijzondere wetten. Het meedenken over het verbeteren van de werkprocessen maakt tevens deel uit van de werkzaamheden.

Je zorgt voor afstemming met diverse ketenpartners en voert de vergunningprocedures uit op basis van wetten, richtlijnen en regelgeving. Je bewaakt de verschillende uitvoeringprocedures en stelt standaard rapportages en correspondentie op. Je verzamelt en beheert de data en gegevens die nodig zijn voor beleidsuitvoering. Je voert diverse administratieve werkzaamheden uit, geeft voorlichting en verstrekt informatie. Daarnaast beheer en bewerk je digitale bestanden en systemen.

Taken

  • Het verlenen van vergunningen op basis van aanvragen op het gebied van APV en Bijzondere wetten, waaronder evenementen en Drank- en Horecawet;
  • Het behandelen van verzoeken om ontheffing zoals art. 35 Drank- en Horecawet, geluidseisen etc.;
  • Het zelfstandig voeren van overleg met vergunning aanvragers en het onderhouden van in- en externe contacten;
  • Het verstrekken van informatie over wet- en regelgeving en procedures aan in- en externe partijen;
  • Maken van een screening op grond van de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur (Bibob);
  • Een inhoudelijke bijdrage leveren bij het opstellen en evalueren van beleid..

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO+ niveau;
  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving m.b.t. de APV;
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als vergunningverlener binnen een gemeentelijke organisatie of omgevingsdienst.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het functieprofiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatie die aansluit op het profiel en je cv, inclusief 2 referenties. Voor de sollicitatie of verdere informatie kunt je contact opnemen met: Karin Rezaie (Recruiter Ruimte) op 06-15874911/krezaie@langhenkel.nl of Mirte Bergsma (Junior Recruiter Ruimte) op 06-11221914/mbergsma@langhenkel.nl.

 

 

 

Delen!