Langhenkel Ruimte is het onderdeel van De Langhenkel Groep dat zich richt op functies binnen het omgevingsrecht. Onze opdrachtgevers zijn met name gemeenten, maar ook provincies, omgevingsdiensten en waterschappen. Binnen het vakgebied Ruimtelijk beleid en omgevingsrecht zijn er momenteel 110 medewerkers, bij ons in dienst en door heel het land werkzaam. Daarnaast werken wij met een flexibele schil van ongeveer 100 freelancers.

Onze opdrachtgevers opereren in een dynamische sector. Hun organisaties, taken en bevoegdheden zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Zij hebben steeds meer behoefte aan een flexibele schil, waaruit ze de professionals kunnen putten die ze op dat moment nodig hebben. Langhenkel Ruimte zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek komen. Wij doen onze opdrachtgevers een aanbod op maat, dat aansluit op de realiteit van de dag en de ambities van de toekomst. Met elkaar zorgen we ervoor dat het werk wordt gedaan en dat het goed wordt gedaan.

De Langhenkel Groep ontvangt regelmatig aanvragen van opdrachtgevers voor goede Bouwplantoetsers.

Wij zijn op zoek naar professionals die bij ons in dienst willen (op projectbasis) of zzp-ers.

De Opdracht

Werken bij De Langhenkel Groep betekent dat je uitdagende klussen gaat uitvoeren. Je blijft niet te lang hangen op één plek en je ontwikkelt je dus razendsnel. Daarnaast vindt De Langhenkel Groep het belangrijk dat de mensen die voor ons werken goed gefaciliteerd worden. Dit gebeurt door o.a. het ter beschikking stellen van een auto, het bieden van een vaste baan, het ondersteunen via opleidingen en trainingen, het gebruik kunnen maken van onze inhoudelijke backoffice, het aan onze medewerkers ter beschikking stellen van onze handboeken en uitgaven, toegang tot digitale kennissystemen en nieuwsbrieven… kortom… DLG zorgt dat je kennis up-to-date is, zodat jij de opdracht kan uitvoeren zoals onze opdrachtgevers dat verwachten, want kwaliteit staat voorop! De Langhenkel Groep biedt een uitstekend salaris en overige arbeidsvoorwaarden.

Taken

 • coördinatie van het omgevingsvergunningverleningsproces van vooroverleg tot de vergunning;
 • de inhoudelijke bouwplantoetsing aan Bouwbesluit, bestemmingsplan, het Besluit omgevingsrecht (Bor), Wabo, welstand, brandveiligheid en bouwverordening;
 • informatie over (bouw) regelgeving aan burgers en bedrijven verstrekken en adviseren over vergunningprocedures;
 • adviseren en overleggen m.b.t. voortgang plannen met, architecten, constructeurs en de brandweer.

Functie-eisen

 • Hbo/wo opleiding Bouwkunde (HTS);
 • Mbo Bouwkunde  met een ruime aanvulling van cursussen en werkervaring is ook welkom;
 • AWB I, AWB II is een pré;
 • aantoonbare ervaring bij de overheid (minimaal 3 jaar);
 • ervaring met SquitXO is een pré;
 • uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift;
 • de bereidheid om in verschillende regio’s werkzaamheden te verrichten.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het functieprofiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatie die aansluit op het profiel en je cv, inclusief 2 referenties. Voor de sollicitatie of verdere informatie kunt je contact opnemen met: Karin Rezaie (Recruiter Ruimte) op 06-15874911/krezaie@langhenkel.nl of Mirte Bergsma (Junior Recruiter Ruimte) op 06-11221914/mbergsma@langhenkel.nl.

Delen!