Langhenkel Ruimte is het onderdeel van De Langhenkel Groep dat zich richt op functies binnen het omgevingsrecht. Onze opdrachtgevers zijn met name gemeenten, maar ook provincies, omgevingsdiensten en waterschappen. Binnen het vakgebied Ruimtelijk beleid en omgevingsrecht zijn er momenteel 110 medewerkers, bij ons in dienst en door heel het land werkzaam. Daarnaast werken wij met een flexibele schil van ongeveer 100 freelancers.

Onze opdrachtgevers opereren in een dynamische sector. Hun organisaties, taken en bevoegdheden zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Zij hebben steeds meer behoefte aan een flexibele schil, waaruit ze de professionals kunnen putten die ze op dat moment nodig hebben. Langhenkel Ruimte zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek komen. Wij doen onze opdrachtgevers een aanbod op maat, dat aansluit op de realiteit van de dag en de ambities van de toekomst. Met elkaar zorgen we ervoor dat het werk wordt gedaan en dat het goed wordt gedaan.

De Langhenkel Groep ontvangt regelmatig aanvragen van opdrachtgevers voor goede Beleidsmedewerkers Wonen, met affiniteit met Ruimtelijke Ordening.

Wij zijn op zoek naar professionals die bij ons in dienst willen (op projectbasis) of zzp-ers.

Hoe ziet je baan eruit?
De implementatie, uitwerking en actualisatie van de Woonvisie is een belangrijk onderdeel van jouw rol. Daarbij heb je oog voor maatschappelijke trends en ben je in staat om woningbehoefte-onderzoeken te begeleiden en te interpreteren. De Woonvisie draag je breed uit binnen de organisatie en daar buiten, waarbij je nadrukkelijk de samenwerking opzoekt met andere beleidsvelden. Je voert de regie over de gemeentelijke woningbouwplanning en adviseert over woningbouwprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het maken van prestatieafspraken met de woningcorporatie en het bewaken daarvan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kaderstelling van de starterslening. Je vertegenwoordigt de organisatie in regionale overleggen over woonbeleid.

Naast het onderdeel wonen, ben je breed inzetbaar op het onderdeel Omgeving. Advies geven aan collega’s en het bestuur en het schrijven van een adviesnota aan het college of de gemeenteraad voor het onderdeel Ruimtelijke Ordening behoort ook tot jouw takenpakket.

Functie-eisen

Je beschikt over een HBO of WO werk- en denkniveau op het gebied van Volkshuisvesting, Sociale Geografie of Planologie. Je bent ondernemend, toont lef en hebt continue focus op het verbeteren van resultaten. Je hebt aantoonbare ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving binnen het vakgebied Ruimtelijke Ordening/Wonen. Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, toont verantwoordelijkheidsgevoel en bent in staat om snel te schakelen. Tevens beschik je over politieke en bestuurlijke sensitiviteit en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het functieprofiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatie die aansluit op het profiel en je cv, inclusief 2 referenties. Voor de sollicitatie of verdere informatie kunt je contact opnemen met: Karin Rezaie (Recruiter Ruimte) op 06-15874911/krezaie@langhenkel.nl of Mirte Bergsma (Junior Recruiter Ruimte) op 06-11221914/mbergsma@langhenkel.nl.

 

 

 

Delen!