Logo Cedeo

 

 

Er zijn in Nederland ruim 8.500 commerciële opleidingsinstituten. 800 daarvan zijn door
de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen op klanttevredenheid onderzocht.
Zo ook Langhenkel Opleiding & Training. Onze uitstekende uitslag was als volgt.

 


Klanttevredenheidsonderzoek

ontevreden geen mening tevreden zeer tevreden
Voortraject 70% 30%
Opleidingsprogramma 50% 50%
Uitvoering 40% 60%
Docenten/trainers 30% 60%
Cursusmateriaal 30% 60%
Natraject 50% 50%
Organisatie en administratie 40% 60%
Relatiebeheer 50% 50%
Prijs-kwaliteitsverhouding 10% 70% 20%
Tevredenheid algemeen 40% 60%

De optelsom van de percentagens is soms lager dan 100% omdat de bevraagde niet tot een antwoord is gekomen.

Langhenkel Opleiding & Training – ook in de toekomst is onze klant koning!

Hieronder hebben wij enkele quotes opgenomen die afkomstig zijn van onze klanten en die bij het onderzoek naar voren zijn gekomen.

 • Langhenkel beschikt over docenten vanuit de praktijk met een achtergrond bij de overheid. Daardoor kan men veel praktijkervaring inbrengen. Dat spreekt mij aan.
 • Het voortraject verloopt heel accuraat en plezierig. We hebben in het voortraject besproken wat we precies van elkaar verwachten en hoe we het willen doen. Langhenkel komt de afspraken goed na en checkt of de lesmaterialen op tijd zijn aangekomen.
 • Langhenkel komt met een voorstel over de inhoud van de training. Hierbij krijgen wij voldoende mogelijkheden om aanvullingen te geven en onze eigen aandachtspunten aan te geven. Ook ons eigen beleid hebben we aan het programma toe kunnen voegen.
 • Het is helder wat Langhenkel kan leveren. Ook wat betreft de facilitaire en praktische zaken. Prima. De offerte is duidelijk opgebouwd en deze hebben wij vooraf doorgesproken. Vervolgens hebben we deze netjes zwart op wit en conform afspraak ontvangen.
 • Er was samenspel tussen de groep en de docent en dat liep gesmeerd. Vragen, antwoorden en discussies naar aanleiding van de theorie vulden elkaar goed aan.
 • Je komt er niet onderuit dat het droge stof is. Maar de cursus was voldoende geanimeerd om het levendig te houden. De docent hield dit nauwkeurig in de gaten.
 • De trainers voelen heel snel aan wat voor vlees ze in de kuip hebben en gaan daar op een prettige manier mee om. Omdat de trainers van Langhenkel veel praktijkervaring hebben, kunnen zij zich een beeld vormen van ons werkveld. Zij kunnen daarmee inschatten waar bepaalde accenten tijdens de training moeten worden gelegd. Ook zijn zij op de hoogte van de achtergrond van de deelnemers want dat is tijdens de intake naar voren gekomen. Dat maakt dat ze goed in kunnen spelen op het totale proces. Daarnaast brengen ze de stof met humor en weten ze goed om te gaan met verschillende typen cursisten en hun achtergrond.
 • Het lesmateriaal is hartstikke goed. Het bevat niet alleen handboeken met de wetteksten, maar er zitten ook veel toelichtingen bij. Daarnaast ontvangen we praktische checklists. Daardoor biedt het lesmateriaal een handvat om bepaalde probleemstellingen goed aan te kunnen pakken.
 • Het lesmateriaal en de organisatorische kant zijn tot in de puntjes verzorgd. Ik werk nog steeds met het lesmateriaal, het is erg professioneel.
 • Langhenkel is heel coöperatief en altijd bereid om te helpen. En wat ze beloven, komen ze ook netjes na. Er werken vriendelijke medewerkers.
 • Het contact met Langhenkel is goed, als ik iets te vragen heb, krijg ik binnen een dag antwoord. Men is zeer correct in de klantbenadering.
 • Wat ik fijn vind, is dat we drie maanden na afloop van de cursus nog steeds kosteloos gebruik kunnen maken van extra informatie op de website en van de helpdesk.
 • Langhenkel is voor ons financieel aantrekkelijk in vergelijking met andere instituten. Hun offertes geven geen aanleiding om elders te kijken.
 • Langhenkel denkt mee en houdt ons bij de les. Het handelen van dit instituut is proactief te noemen, want men denkt vooruit over toekomstige veranderingen in de wetgeving. Langhenkel kan snel inspelen op de actualiteit en is in staat om in korte tijd een cursus aan te bieden die hierop inspeelt. Het trainingsmateriaal zoals boekwerken kan men snel leveren, omdat het in eigen beheer wordt gemaakt.
 • De trainers zijn communicatief vaardig, geven goede voorbeelden, geven duidelijke instructie en nemen de tijd om dingen uit te leggen. Er is samenspel tussen de deelnemers en de docent. Men houdt een duidelijke structuur aan, maar is tevens bereid tot discussie over de casuïstiek die deelnemers inbrengen.
 • Vorig jaar hebben enkele van onze medewerkers een training gevolgd. Zij hadden destijds nog weinig theoretische bagage om hun werkzaamheden goed te kunnen vervullen. Binnen een half jaar functioneren zij geheel zelfstandig. Dat is mede te danken aan de gevolgde training bij Langhenkel.
 • Wat ik sterk vind, is dat men middenin de praktijk staat. De wisselwerking tussen de opleidingen en de detachering maakt dat men goed op de hoogte is.