De Langhenkel Groep verzorgt al meer dan 20 jaar opleidingen en trainingen voor ervaren en startende professionals. Langhenkel Opleiding & Training investeert intensief in kennis en vaardigheden. Toon van Gent en Carin Nicola-Wieringa weten hier alles van, zij werden in 2014 geselecteerd voor een traineeship binnen De Langhenkel Groep.

De Nijmeegse Toon is sinds juli 2014 één van onze junior consulenten werk en inkomen. Toon studeerde geschiedenis, kwam vervolgens op de financiële administratie bij een woningcorporatie terecht. Hij vond een nieuwe uitdaging in het traineeship voor consulent werk en inkomen van Langhenkel.

Carin, woonachtig in Steenwijk, is werkzaam geweest bij het UWV en bij de Belastingdienst op de afdeling invordering MKB. Zij kwam via LinkedIn de opleiding voor financieel medewerker uitkeringsadministratie tegen. Inmiddels is zij één van onze junior uitkeringsadministrateurs.

Toon zocht begin 2014 meer uitdaging, afwisseling en klantcontact in zijn loopbaan. Sophie Luijpen is één van onze consulenten werk en inkomen en zij wist hem te enthousiasmeren voor het traineeship consulent werk en inkomen. ‘De acht weken theorie waren intensief, leerzaam en vooral erg leuk. In een korte periode krijg je ontzettend veel informatie, maar de lesstof was zo uitgebalanceerd dat je het allemaal wel te je kon nemen’, aldus Toon. ‘Een goede mix aan theorie en praktijk én de docenten zorgden voor een uitstekende begeleiding’.

Ook Carin noemt de docenten ‘Het contact met hen is erg prettig, je kunt ze alles vragen. En nog steeds! De opleiding was intensief en vraagt veel van je. Ik vond het soms ook wel uitputtend, het is veel nieuwe stof wat je tot je moet nemen. Ik heb het wel altijd heel interessant gevonden, vooral het deel over invordering sprak mij persoonlijk aan. Dit lag in het verlengde van mijn eerdere werkzaamheden bij de Belastingdienst’. Carin solliciteerde onder andere bij Langhenkel, omdat  zij werd aangetrokken door het feit dat je als medewerker bij verschillende gemeenten wordt gedetacheerd. ‘Je leert veel mensen kennen, je krijgt een groot netwerk en je krijgt te maken met allerlei verschillende denk- en werkwijzen’.

De Langhenkel Groep opereert landelijk. De  trainees komen uit alle delen van Nederland. Dit zorgt voor een grote diversiteit aan persoonlijkheden in de groepen. Verschillende culturen, achtergronden en opleidingen maakten dat er goede discussies en brainstormsessies over bepaalde casuïstiek ontstond. ‘Door de verschillende meningen en ideeën van iedereen kwam je vaak tot meerdere inzichten, dit maakt de opleiding nog meer interactief’, zo vertelt Toon. ‘De oefengesprekken met acteurs in de praktijkweek en de communicatietrainingen zijn onderdelen welke ik positief heb ervaren. De laatste week van de opleiding is de praktijkweek, hierin wordt letterlijk een gemeente nagespeeld. Dit heeft positief bijgedragen aan mijn eerste klantcontacten gedurende mijn stage’.

Inmiddels heeft elke junior een opdracht verspreid door heel het land. Dit betekent niet dat er onderling geen contact meer is. Nog steeds hebben Toon en Carin contact met hun mede trainees door middel van Whatsapp, e-mail of de Langhenkel borrels.

Na het afronden van de stage komt het moment dat alle junioren aan de slag mogen op hun eerste ‘echte’ klus. Toon werd geplaatst in Best en Carin mocht blijven op haar stageplaats in Leeuwarden. Nog steeds zijn ze hier beide volop aan de slag.

Toon houdt zich bezig met de implementatie van de Participatiewet en daarnaast met de aanvragen van bijzondere bijstand, het uitvoeren van heronderzoeken en compensatieregelingen. Toon is goed ontvangen bij de gemeente, dit kwam ook mede doordat er nog drie Langhenkel collega’s werkzaam zijn. (zie foto) ‘Deze collega’s hebben mij heel snel wegwijs gemaakt en uiteraard kunnen we ook altijd bij het eigen personeel van de gemeente terecht. Ik had vrij snel mijn plekje gevonden’, zo vertelt Toon.

Alle Langhenkel medewerker bij de gemeente Best. V.l.n.r.: Merle Nijhuis-Wissink, Janna Thijssen, Sandra Zock en Toon van Gent.

Toon en Carin ervaren hun eerste opdracht erg goed. ‘Het is goed om de echte praktijk te ervaren, dan pas kom je er achter wat er allemaal bij komt kijken. De intensieve opleiding heeft ervoor gezorgd dat we een brede basis kennis hebben welke nodig is om je werk te kunnen doen. Het kwam uiteraard voor dat bepaalde kennis nog niet voldoende was, maar dan waren de collega’s van de gemeente daar om je te begeleiden’, geeft Toon aan. ‘En anders kan je altijd weer terugvallen op Langhenkel. De nazorg vanuit Langhenkel is prima, je kan altijd de docenten, collega’s of je regiomanager bellen of mailen met alle uiteenlopende vragen’, zo ervaart Carin. Geen dag is hetzelfde geven beide junioren aan wanneer er wordt gevraagd naar hun ervaringen. ‘Veel afwisseling in werkzaamheden van een uitkeringsadministrateur, geen loonstrookje is hetzelfde. Het analyseren van loonstrookjes zie ik als puzzels, ik los elke dag verschillende puzzels op’, aldus Carin. Toon geeft ook aan dat de afwisseling het beroep als consulent leuk maakt. ‘Daarnaast beleef je van alles! Zo was ik voor mijn stageperiode in het zuiden van Limburg geplaatst. Ik stond daar bekend als ‘die Hollander’, omdat ik niet uit de provincie Limburg kwam. Dit betekende voor mij dat ik altijd voorafgaande aan een gesprek met een cliënt moest uitleggen dat ik niet hun dialect kon spreken. Als consulent werk en inkomen heb je te maken met verschillende emoties van cliënten. Als de gemoederen soms hoog opliepen, dan ging men altijd weer over in hun dialect en kwamen we er samen niet meer uit, omdat ik het simpelweg niet kon verstaan. Dit heeft soms voor bijzondere momenten gezorgd, welke mij zullen bijblijven.’

Momenteel organiseert De Langhenkel Groep weer traineeships voor startende professionals. In januari 2015 zijn maar liefst drie opleidingen gestart. Vijftien consulenten werk en inkomen worden welkom geheten, acht consulenten worden opgeleid tot specialisten inzake de kostendelersnorm en tot slot worden tien trainees opgeleid tot consulent Wmo.

 

Delen!