De Langhenkel Groep detacheert tegenwoordig zo’n 260 medewerkers binnen het Sociale Domein. Daarnaast fungeert Langhenkel advies, outsourcing, projecten & interim management onder meer als agentschap voor freelance specialisten op het gebied van sociale zekerheid. Hélène Doeff en Geneviève Eyck zijn twee freelance specialisten die regelmatig samenwerken met De Langhenkel Groep.

Hélène is via De Langhenkel Groep werkzaam bij de gemeente Hof van Twente als integraal consulent werk en inkomen. Geneviève is nu voor Langhenkel werkzaam bij de gemeente Houten als projecttrekker van het project Cliënt- en Burgerparticipatie.
doeff-175x193
Hélène is gedurende haar loopbaan vrijwel altijd werkzaam geweest binnen gemeenteland. In 1993 is zij gestart als consulent sociale dienstverlening voor een periode van zes jaar. Vervolgens is zij een dienstverband aangegaan met Deloitte & Touche als senior consultant binnen de Sociale Zekerheid. Voor diverse gemeenten heeft zij opdrachten uitgevoerd. In 2005 besloot Hélène dat het tijd was voor iets heel anders. Zij is destijds begonnen als zelfstandig ondernemer, echter niet in de sociale zekerheid. Zij heeft zich omgeschoold tot mediator en haar eigen mediationpraktijk Doeff Mediation opgericht.

Vorig jaar april heeft Hélène haar comeback gemaakt binnen het Sociale Domein, per toeval kwam er een opdracht op haar pad. Tot haar eigen verbazing pakte zij met veel plezier het werk als consulent weer vlot op.

geneviève-175x193Geneviève werkt ook al heel wat jaren binnen het Sociale Domein. Zij is gestart als beleidsmedewerker in onze hoofdstad voor de duur van ruim negen jaar. Daar heeft zij verschillende functies vervuld: projectsecretaris bij de afdeling Financiën, seniorbeleidsmedewerker Veiligheid, secretaris van het Bestuurlijk Overleg Stadsdelen en beleidsmedewerker Welzijn. Sinds 2002 werkt Geneviève als zelfstandig ondernemer. Dit doet zij in samenwerking met haar vriend, samen hebben zij het bedrijf De Vries & Eyck – Beleidsontwikkeling. Zij doen zaken met gemeenten en welzijnsorganisaties.

Beide dames geven aan dat het werken binnen het Sociale Domein ontzettend boeiend is, je staat midden in de maatschappij. Het Sociale Domein is altijd actueel, de kranten staan er momenteel vol mee. De veranderende wetgeving zorgt ervoor dat het werk wisselend en veelzijdig is.

De keus voor Geneviève om als zelfstandige werkzaam te zijn heeft te maken met de afwisseling in het werk, doordat je telkens andere klussen aanpakt bij diverse organisaties en gemeenten. En daarnaast geeft zij aan graag eigen baas te zijn, ‘Je kan zelf bepalen of je een klus aanneemt of niet’.

Hélène haar keus om verder te gaan als zelfstandige kwam doordat zij zichzelf had voorgenomen alleen nog maar klussen te doen die zij leuk vindt. ‘Als zelfstandige bepaal je zelf wat je wel en niet wilt doet, en zo kan ik me nog steeds houden aan dat voornemen. Het geeft mij een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid’.

Uiteraard heeft ook elk voordeel zijn nadeel. Geneviève noemt dat je uit moet kijken met heel veel zaken tegelijkertijd bezig te zijn, je moet een hoge werkdruk voorkomen. Als zelfstandige moet je hier nog meer op letten, dan wanneer je in dienst bent. Daarnaast ervaart ze dat de tarieven momenteel erg onder druk staan. ‘De tarieven zijn momenteel laag en niet altijd reëel.’

Hélène noemt dat er onzekerheid kan ontstaan, wanneer je weer op zoek gaat naar een nieuwe klus. Je bent niet altijd zeker van werk, klussen lopen af en je moet jezelf weer voorzien van een nieuwe klus. Gelukkig is het de afgelopen tien jaar altijd goed gegaan.

Geneviève kwam in contact met De Langhenkel Groep doordat zij zelf diverse bureaus had benaderd. Zij was destijds op zoek naar een nieuwe klus en De Langhenkel Groep heeft een groot netwerk binnen gemeenteland. Ze benoemt dat je als zelfstandige niet meer snel rechtstreeks bij een gemeente binnenkomt. Veel gemeenten hebben contracten en raamovereenkomsten met diverse bureaus. Steeds meer zelfstandigen plaatsen zich om die reden met de tussenkomst van een detacheringsbureau.

Hélène had op haar LinkedIn profiel aangegeven dat zij weer beschikbaar was, aangezien haar opdracht ten einde liep bij de gemeente waar zij haar comeback had gemaakt. Al heel snel werd zij door één van de recruiters van Langhenkel via LinkedIn benaderd. Nog geen week na het eerste contact was Hélène aan de slag bij de gemeente Hof van Twente.

Beide dames ervaren dat De Langhenkel Groep een groot netwerk heeft binnen gemeenteland. Daarnaast noemt Hélène de kwaliteit. ‘Het is fijn om te werken voor een organisatie die net zoveel waarde hecht aan het leveren van kwaliteit als ik zelf ook doe’.

Ook het contact met De Langhenkel Groep zelf ervaren zij als prettig. Er is veel contact, het is leuk, open en vlot. Er is voldoende begeleiding. Ook is De Langhenkel Groep een organisatie welke goed op de hoogte is van wat er allemaal gebeurt binnen het Sociale Domein, zeker op uitvoerend niveau. Voor begeleiding en ondersteuning op de werkvloer kun je ook terugvallen op De Langhenkel Groep. Daarnaast houdt De Langhenkel Groep haar mensen en zelfstandigen up-to-date over de meest actuele maatschappelijke ontwikkelingen en discussies binnen het Sociale Domein.

Hélène ziet haar toekomst binnen het Sociale Domein met veel plezier tegemoet. ‘Met de ervaring van een oude rot in het vak en het enthousiasme van een starter, werk ik voorlopig nog met veel plezier binnen gemeenteland.’

Geneviève heeft nog geen idee wat de toekomst zal brengen. Het is altijd afwachten wat er op je pad komt, maar dat houdt het werken juist leuk.

Bent u ook een ervaren specialist binnen het Sociale Domein en benieuwd wat De Langhenkel Groep voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via recruitmentWIZ@langhenkel.nl

 

Door: Eelkje Kingma

Delen!