Ronald en Bram strijden voor de gemeente Zwolle.

Ronald Moes en Bram Heijdeman zijn twee van onze consulenten werk & inkomen. Zij hebben onlangs een project gedraaid bij de gemeente Zwolle met betrekking op de invoering van de kostendelersnorm. Gedurende dit project opende de inschrijving voor de Zwolse Halve Marathon waarvan de gemeente Zwolle ook jaarlijks een trouwe deelnemer is. De fanatieke heren besloten voor de gemeente Zwolle de vier Engelse mijlen (6,4 km) mee te lopen!

Als werkgever kan je dan niet achterblijven. Irene Weertman – regiomanager Oost NL, Rob Hazelaar – regiomanager Noord NL en Eelkje Kingma – recruiter besloten namens De Langhenkel Groep zich bij hen aan te sluiten.

Zaterdag 13 juni jl. was de dag daar. De ene had fanatiek getraind, de ander iets minder. Maar hé, 6,4 kilometer moet te doen zijn. We liepen tenslotte niet de halve marathon..! (Chapeau voor iedere deelnemer die dit wel heeft gepresteerd)

De start was vlakbij ons pand in Zwolle achter het station en gaat dan slingerend de binnenstad in, om te finishen op de Grote Markt. Gehuld in een opvallend Langhenkel outfit gingen we op naar de start om zo snel mogelijk de eindstreep op de Grote Markt te halen, waar het feestgedruis ons al op stond te wachten.

Eelkje, Irene en Rob verdedigen de Langhenkel kleuren.
Eelkje, Irene en Rob verdedigen de Langhenkel kleuren. Bram en Ronald passen het shirtje alvast even.

De heren mochten als eerste starten namens de gemeente Zwolle, vlak daarna mochten Irene, Rob en Eelkje ook los.

Irene is al jaren een fanatieke loopster en ging er dan ook gelijk als een speer vandoor – dat moest wel een toptijd gaan worden.. Rob schoot er achter aan en Eelkje was iets voorzichtiger – en misschien ook iets verstandiger; die bouwde langzaam op. Onderweg werden we aangemoedigd door vele supporters, familieleden, collega’s,  bandjes met muziek en swingende, schaars geklede Braziliaanse dames welke een complete dansact verzorgden. Voor de mannelijke deelnemers was dat laatste wel een makkelijke verleiding om in tempo terug te zakken, maar bij onze heren is dit gelukkig allemaal goed gegaan. Daarentegen zorgden de langzame lopers soms wel voor wat oponthoud, waardoor we allen bijna letterlijk kriskrassend het parcours hebben afgelegd. Anders waren we natuurlijk nog vele malen sneller geweest, wel belangrijk om hier even te vermelden..

Irene Weertman kwam als snelste van ons vijven over de finish in een tijd van 34:28, Ronald volgde vlak daarna in een tijd van 35:50. Knappe prestaties!  Rob kwam over de finish na 37:50 minuten. Zijn snelle start heeft het hem in de laatste kilometers wel moeilijk gemaakt. De man met de hamer kwam om de hoek, maar respect voor Rob, door alles te geven heeft hij de finish wel bereikt! Bram en Eelkje finishten in 39:20 en 39:40. Allemaal onder de 40 minuten, wat ongeveer het gemiddelde was. Dat mocht worden beloond! De avond hebben we feestelijk afgesloten. Zwolle had genoeg festiviteiten georganiseerd en het was nog tot laat gezellig.

Wie loopt volgend jaar ook mee?
Wie loopt volgend jaar ook mee?

Tot slot: na deze succesvolle editie gaan wij er volgend jaar weer voor! Wie gaat er met ons mee? Wie van de Langhenkelianen durft deze sportieve challenge aan te gaan? De Langhenkel Groep mag niet ontbreken bij dit bekende en gezellige Zwolse evenement. Wordt vervolgd!

 Door: Eelkje Kingma

 

Delen!